Zeleninová polievka
3-4 lyžice pokrájanej zeleniny, 2 zemiaky, 1 lyžička masla, 1/2 cibule, 1 lyžička múky, mletá červená paprika, soľ, 1 lyžička ľubovoľnej cestoviny, vývar alebo voda, zelené vňate, 1,5 l vody.
Do teplého masla vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hranolčeky pokrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Osolíme, popaprikujeme, opatrne miešame, aby sa hranolčeky nerozpadli, trochu podlejeme a dusíme prikryté 10-15 minút. Potom zeleninu poprášime múkou, restujeme 1-2 minúty, zalejeme vývarom, pomiešame a prevaríme. Do vriacej polievky vhodíme ľubovoľnú jemnú cestovinu a varíme ešte 10 minút. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú zelenú vňať z petržlenu alebo zo zelera.